Специализираното звено Антикорупция при Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на бившия

...
Специализираното звено Антикорупция при Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на бившия
Коментари Харесай

Живко Мартинов под отговорност по пет обвинения и рекордна гаранция

Специализираното звено " Антикорупция " при Софийската градска прокуратура повдигна обвинявания на бившия народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, към който избухна абсурдът " Суджукгейт ”. Спрямо Мартинов е избрана рекордна мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 45 000 лева./inews.bg/

По петте обвинявания някогашният кадър на ГЕРБ може да бъде наказан да излежи сред 23 и 38 години затвор.

Бившият национален фаворит е измамен под отговорност за шест обособени закононарушения. Обвинение беше повдигнато и на шефа на Областната дирекция по сигурност на храните в Добрич Розалина Брайкова, оповестиха от прокуратурата, съобщи бТВ.

Първото обвиняване против Мартинов касае упражнена от него насила по отношение на предприемача А.П., като задачата била да се разпореди със сумата от 15 500 лева За това закононарушение се планува наказване " отнемане от независимост ” от 5 до 15 години, както и санкция от 5000 до 10 000 лева

Второто обвиняване е за отправена закана за ликвидиране, за което се планува наказване " отнемане от независимост ” до 6 години.

Мартинов е упрекнат и за това, че е упражнил по отношение на очевидеца А.П. насила, като в интервала от началото на 2012 година, до началото на 2013 година, в Добрич го е заплашил с тежки последствия за него – да бъде задържан, че ще му прати данъчни инспекции на сдруженията, с цел да " смачка компаниите му ". Така някогашният народен представител го е принудил да се разпореди безплатно с общо 4 тона недопечен суджук от телешко, еленско и свинско и 60 кг филе " Елена ” и телешка пастърма.

Живко Мартинов е подведен под наказателна отговорност и за това, че през 2014 година е направил опит да спомогне  да бъде осуетено наказателното гонене по отношение на лице и да остане ненаказано. Извършеното от лицето закононарушение е причиняване на гибел по несъобразителност на двама души при нарушение на разпоредбите на Закона за придвижване по пътищата. Ако бъде приет за отговорен по това обвиняване, Мартинов може да получи наказване " отнемане от независимост ” до 5 години.

Според прокуратурата през 2015 година Мартинов е използвал опасност, за да принуди заместник-директора на ОДМВР–Добрич и началника на районно управление (на МВР) на МВР–Балчик да извършат дейности по работа. Според Наказателния кодекс за това закононарушение се планува наказване " отнемане от независимост ” до 6 години.
 Живко Мартинов е с обвиняване и за това, че през април 2017 година е направил опит да принуди шефа на ВИК–Добрич да уволни съответен чиновник, както и да спре назначения и уволнения в сдружението за прочут интервал от време. Така Мартинов е злоупотребил с властта си като депутат. За това закононарушение пък законът планува наказване " отнемане от независимост ” до 6 години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР